ΚΑΙΡΟΣ

Τεχνητά Μέλη

Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στο χώρο της Ορθοπεδικής τεχνικής (προθετικής-ορθωτικής).

Τα συνθετικά υλικά ανθρακονημάτων, οι διάφοροι τύποι θερμοπλαστικών υλικών, τα ελαφρά κράματα (τιτάνιο- αλουμίνιο),οι διάφορες σιλικόνες, οι αρθρώσεις υψηλής τεχνολογίας καθώς και η μελέτη της κινητικής συμπεριφοράς του μυοσκελετικού συστήματος, προσφέρουν τη δυνατότητα για την κατασκευή προθέσεων που διακρίνονται για τη μεγάλη αντοχή τους, για το μικρό βάρος, για τη φιλικότητα στην επαφή τους με το δέρμα του ασθενή και για την προσαρμοστικότητά τους.

Στο εργαστήριό μας κατασκευάζουμε σύγχρονες εξατομικευμένες προθέσεις χρησιμοποιώντας τα παραπάνω υλικά που προέρχονται από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους : Otto Bock, Ossur, Streifeneder, Proteor κ.ά..

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση του ακρωτηριασμού παίζει η κατασκευή της σωστής θήκης κολοβόματος στην οποία στηρίζεται το υπόλοιπο τεχνητό μέλος , ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή άνεση (στατική και δυναμική) καθώς και η λειτουργικότητά του. Αν δεν υπάρχει η προυπόθεση αυτή, δεν θα έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα ακόμη και αν χρησιμοποιήσουμε τις τελειότερες αρθρώσεις γόνατος ή αστραγάλου.

Αποδίδοντας, λοιπόν, τη βαρύτητα που αρμόζει στη σωστή κατασκευή της θήκης επιτυγχάνουμε, με την υψηλή τεχνική μας κατάρτιση, την πολυετή εμπειρία και τη διαρκή ενημέρωσή μας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας πάντα τον κάθε ασθενή ως ξεχωριστή περίπτωση.

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ